Alle må ta teknisk kontroll på bilen og få teknisk godkjenningsmerke for og få kjøre på Verdal Motorsenter.

Bekledning:
Heldekkende klær av flammehemmende materiale som bomull eller lignende. Nylon er forbudt.
Hjelm i henhold til §304.1. Kjøredress iht. §304.2 anbefales! Samme bekledning gjelder for passasjer.
For mer info: www.bilsport.no

Bil:
Bilen skal være i topp teknisk stand. Akkurat som på veien.
Bilen skal være hel med fangere fram og bak.

Har du bensintank bak SKAL det være tett brannvegg. Ingen tilfeller hvor fuel koplinger, tanker osv er åpent inn til sjåfør vil bli godkjent.

Alle skal ha minst en 6kg brannslukker i pit/standplass i nærheten av bil.
Anbefales og ha godkjent slukker anlegg i bil.

Biler som deltar trenger ikke være registrert. Alle må tegne eventlisens via Påmeldingskort for Banekjøring, samt delta på et kort og enkelt førermøte. Dette ordner du på stedet.

Biler etter vegtrafikkloven skal følge bilens vognkort, dette vil da si at dersom det er gjort endringer fra originalt skal dette være godkjent og påført i vognkortet. Ellers følges nedenstående reglement.

Lisensierte biler følger egne bestemmelser for bil og fører.

Sikkerhetsseler:
Registrerte biler som originalt eller minimum 4 punkts sele med sentral lås i henhold til NSR §304.8.

Førerstol:
Har bilen originale seter skal disse være faste og ikke slarkete i ryggen. Har bilen racing seter skal disse være skikkelig festet etter gjeldende regler for løpsbiler. Stol skal ha nakkestøtte, eller iht. §304.9.

Batteri:
Som originalt. Dersom batteriet, originalt, er plassert i kupeen, må det dekkes med et isolerende og lekkasjefritt materiale. Batteriet skal være godt festet med en over og underramme skrudd sammen av minimum to 8 mm bolter. Batteripolene skal være isolert for å forhindre kortslutning.

Kupe:
Begge fordører skal ha originale dørtrekk eller slette plater.

Tauekrok:
Alle skal ha en forsvarlig festet tauekrok. Enten original eller etter bilsportreglementet. Ryker en tauekrok tar Verdal Motorsenter seg retten til og dra bilen ut etter en felg ved nødvendighet.. 

PÅMELDING

Husk og ta med førerkort og evt. vognkort om bilen er registrert. Er bilen uregistrert trenger du chassis nr for og fylle ut Påmeldingskort for Banedag. Flere sjåfører kan benytte samme bil, men ekstra førere må først kjøpe førerlisens (200kr) og delta på førermøte.

KJØREDISIPLIN:
Ta hensyn og vis aktsomhet. Husk at alle er ikke på samme nivå og vi alle har engang vært ny. Banekjøring på Verdal Motorsenter skal være kjempegøy, lærerikt og sikkert for alle.

 

Ved overtredelse av kjøreregler vil man kunne bli svartflagget og må avslutte kjøringen, og i noen tilfeller (oftere enn før) gir Verdal Motorsenter kjørenekt resten av dagen, evt. resten av helgen. De vanligste grunnene til svartflagg er: Sladding med hjulene utenfor banen, gjentatte snurringer, for tett på andre biler, farlige forbikjøringer, og for å ikke ha tatt det med ro og overholdt reglene i gulflagg-soner.

NB! NMK Verdal/Levanger tar forbehold om endringer.